Wednesday, October 12, 2011

7.-12.10.2011

Reede, 7. oktoober:
Hommikul saatsin Archita ilusti kooli, sain ka Aartikaga hakkama. Tema aga tuli natukese aja pärast tagasi, väites, et ta oksendas poole tee peal ja tunneb end halvasti. Käisime siis pereisaga rääkimas, kes lubas tal koju jääda. No nii ta siis luges raamatut jälle terve päeva. Mina aga läksin kella 10.30ks kooli, kus rääkisime meeste õigustest ja liikumisest ja ega see midagi nii huvitav küll ei olnud, kui ma oleksin oodanud.
Kodus niisama natukene koristamist ning siis juba tuligi Archita koju. Käisime temaga ujumas ning sel ajal helistas pereema koju ning kurjustas Aartikaga, et ta kooli ei läinud ja siis oli öelnud, et ta minu peale ka vihane, et mina ei teavitanud teda sellest ning et tahab minuga kindlasti rääkida, kui koju tuleb. Muidugi rikkus see mu tuju ikka täiega ära ning terve õhtu olin vihane ning panin end vaimselt valmis juba selleks, mis sealt nüüd siis tulla võib. Andsin Architale natukene süüa, Aartika ei tahtnud ning tegin köögi korda. Siis tuli pereisa koju, rääkisin talle, mis pereema oli öelnud ja ma ei tea, kas ta rääkis pereemaga ennem või mitte, aga kui viimane ükskord koju jõusid, siis ainuke asi, mis ta mulle ütles, oli et Aarika ei tohi enam koju jääda. Et kui tunneb end halvasti, siis viin kooli ja küll siis sealt helistatakse ja saadetakse ta tagasi. Karistuseks võtsin Aartikal sülearvuti käest ära ning ka telekas ja wii olid talle nädalavahetuseks keelatud. Esimest korda nägin, et ta karistada sai ka niimoodi reaalselt. Aga minu tuju oli jälle hea, sest vihavalangu alla ma ei sattunud :)
Panin siis Archita voodisse ning läksin ka ise teki alla. Plaan oli kodus lihtsalt lõõgastuda soojas voodis ning vaadata head filmi. Filmiks valisin "Skin" - mustanahalisest tüdrukust, kes sündis valgesse perre ning kuidas keegi teda ei respekteeri ega aksepteeri kuskil. Film on tehtud aastal 2008, kuid tegevus toimub 1950ndatel. Tund aega jõudsin ära vaadata, siis tuli hullem uni peale. Jätsin meelde kaugel ma olen ning keerasin magama ära. Aga nii kaugele, kui mina nägin oli küll väga hea ning soovitan! Panen teile ka siia treileri, kui peaks huvitama. A asja teeb ka põnevaks see, et tegemist on tõestisündinud looga:

Laupäev, 8. oktoober:
Ärkasin siis 7.45, vedelesin niisama, sõin hommikust ning läksin trenni. Nagu laupäeval ikka: Bodycombat. Isegi see oli natukene raske :) Kiirelt koju, pesemas ning poodi. Kristelil oli baby-shower (beebidušš) pidu, kingitust vaja. Õnneks on siin niimoodi hea, et ta esitab nimekirja teatud poodidesse ning siis sa lähed sinna ja tema nime järgi otsid nimekirja välja ja saad osta täpselt seda, mida tema vajab. Nii siis ostsin ühe teki ning mõned vannimänguasjad. Kella üheks pidin sinna minema, aga jäin natukene hiljaks. Seal olid juba teised eestlannad ootamas, sain tuttavaks ka kolme neiuga, kes pole ühelgi meie eestlaste kokkutulekul veel käinud, üks neist küll ei ela siin, vaid oli külastamas oma õde. Nii me siis istusime, sõime ja rääkisime niisama igast teemadel. Enne kella kolme läksime kõik laiali. Käisin veel kaubanduskeskuses dressikat ja teksaseid otsimas. Dressika leidsin, aga teksaseid küll ikka mingi 40 dollari eest osta ei raatsi, kui tean, et saan ka odavamalt. Hiljem tulin siis koju, olin natukene niisama, panin enda asjad kokku ning sättisin Jaapani restorani, kuhu oli sõpradega kokkulepitud õhtusöögi aeg. Eriline sushi fänn ma ei ole, aga siin seda süües hakka või armastama. Maitsesin mõnda rulli ja väga hea oli. Muidu tellisin endale kala juurviljadega. Mõnus rahulik õhtusöök oli hea seltskonna ja valge veiniga. Hiljem läksime poest läbi ning ostsime näksimist pühapäevaseks tripiks. Pärast seda läksime Fabiano poole, kus hakkasime natukene telekat vaatama - muidugi näidati filmi Titanic. Vaatasin siis selle osa ära, kus laev põhja läks, siis läksin ma magama... no nii väsinud olin ja hommikul varajane äratus kah.

Pühapäev, 9. oktoober:
Kell 7 äratus, kiirelt pesus, hommikusöök ning Tiago poole, kus me kõik kogunesime enne väljasõitu. Starbucksis kiire kohvi/kakao peatus ning suund Chattanooga poole, mis asub Tennessees ning sõit sinna kestab poolteist tundi. Kohale jõudes läksime külastama Rock Cityt - mina juba suvel seal perega käisin, aga kuna teised ei olnud käinud ja koht on väga ilus, siis miks mitte uuesti külastada. Jalutasime niisama ringi ning loomulikult jälle hunnikus pilte:
 Meie grupp. Ülevalt vasakult: Tiago, Margarita, Andrea, Fabiano
Alt vasakult: Jasmin, Kristina, Natalie, mina



Pärast seda läksime sööma ning mõtlesime, mida edasi teha kuna kell 4 oli meie jaoks liiga vara veel tagasi pöörduda. Toidukohast lahkudes hakkasid kohalikud meiega rääkima ning uurima, kust me pärit oleme. Neile vastates uurisime, mis oleks siin veel head, kuhu minna - mingi pargike, kus saaks pikniku pidada. Ja nii võtsimegi suuna Coolidge pargi suunas. Hästi mõnus suur ja mitme erineva tegevusega pargike. Nagu ikka kes pidas pikniku, kes niisama lõõgastus ja luges raamatut, kes niisama tegeles mingi spordialaga.. selline lahe ja mõnus. Meie aga tegime ühe pika jalutuskäigu pargis ja natukene ka linnas:

 Kolm lõvi

 Margarita..
 ... Tiago ...
... ja Fabiano tegid mägironimist.
 Meie kivine teekond jõe ääres :)
 Lihtsalt ilus taevas oli

 Andrea ja Margaritaga
Ülevalt alla: Tiago, Jasmin, Fabiano, Margarita, Andrea ja mina. (Kristina ja Natalie hakkasid pärast lõunat koju tagasi sõitma, kuna nad pidid kella 7st töötama)








Meie alustasime oma teekonda tagasi koju poole kaheksa paiku, niiet kella 9ks jõudsime Tiago poole. Kuna me oma pikniku seal Chattanoogas ei teinud, siis tegime hoopis Tiago pool :) Eriti kaua seal ei istunud ka, sest kõik olid nii väsinud ja esmaspäeval vaja vara ärgata. Koju magama sain enne kella 23e :)

Esmaspäev, 10. oktoober:
Hommikul siis ärkasin üles, saatsin tüdrukud kooli, käisin pesus ning sättisin end ka vaikselt kooli poole. Tunnis olime ainult kolmekesi ning rääkisime edasi meesõigustest. Kuna Rick oli ainukene meessoost isik, siis talle see eriti ei meeldinud, sest meil kolmel naissoost isikul oli hea mehi taga klatšida. Pärast kooli käisin Wal-Martist läbi ning ostsin toidukraami koju. Endale ka uue mälupulga, sest arvuti on juba piltidest ülekoormatud. Nüüd on õnneks jälle 15giga vaba ruumi..hihih :) Ma pean ära lõpetama selle piltide tegemise.. liiga paljuks läheb juba :) Kodus tegin natukene tüdrukute tube korda, sest nagu ikka pärast nädalavahetust on need totaalselt pea peale keeratud. Ilm oli ka meil muidugi metsikult vihmane. Käisin siis Archital bussi vastas ning helistasin tennise treenerile, et uurida, kas tennis ikka jääb ära - jäi. Viisin Archita sõbra juurde mängima kaheks tunniks. Endal oli kuni Aartika koju tulekuni jälle vaba aega. Ameerikas oli Columbuse päev, seega pereema tööl ei käinud, hoopis shoppamas ning muidugi palju uusi riideid nii endale kui ka plikadele. Poole kuue paiku tõin Archita koju tagasi ning kuna siin juba vaikselt hakkab külmemaks minema, siis sain pereemalt käsu kätte talveriided välja pakkida ning suveriided sisse. Hakkasime pihta Archita kapist. Pluuside/jakikestega saime ühele poole, siis oli aeg õhtusöögiks, mida õnneks pereema aitas mul natukene teha.. tglt seisnes see aitamine lihtsalt kana ahju panemises. Pärast õhtusööki käis Archita pesemas ning panin ta raamatut lugema, ise tulin netti Monikaga rääkima. Kui oli aeg Architale öelda, et ta peab magama heitma tundsin ise ka juba hullemat väsimust ning läksin suhteliselt varakult ka magama :)

Teisipäev, 11. oktoober:
Hommikul jällegi lapsed kooli. Rääkisin Krissuga ning sättisin trenni. Kuidagi raske oli teha kõike, aga alla ma ka ei andnud. Tund aega pingutamist ja jälle hea olla. Plaan oli kodus nii palju teha, aga kohale jõudes oli sihukene laiskus, et isegi natukene magasin ennem kui pidin Architale järgi minema. Enamuse ajast muidu suhtlesin jälle Monikaga ning ka Kristeliga sa palju räägitud. Siin kohal sugulase Kristeliga :) Kui Archita koju tuli ja ta kotti hakkasin lahti pakkima, avastasin sealt testi, millest ta läbi kukkus. Oi ma sain vihaseks, sest ta teadis kõiki vastuseid kui teda reedel kontrollisin ja nüüd siis mitte kui midagi. Hakkas nutma ja paluma, et pereisale ei räägiks, et ma tean ju mis siis juhtub. No ajas segadusse küll, et mida teha. Valetada ja varjata ka ei tahaks ju, pärast tuleb välja saan ise veel hullema supi endale ette :/ Ja nagu ikka vihane Liis hakkab koristama. Mul selline imelik komme jah, et kui keegi vihaseks ajab, siis hakkan hullult koristama igast asju. Nii siis pakkisingi kokku Archita püksid ja pidžaamad ning üldse käisin kogu kapi läbi ja tegin korda, et ma arvan, et see polegi veel nii korras olnud. Siis aga tuli Aartika koju ning aeg oligi juba hakata kunsti tundi sättima. Niikaua istusin ikka Starbucksis ning alustasin blogi kirjutamist, sest mul siin kaks Kristelit muudkui juba nõuavad uut postitust ja uut postitust. Kahjuks ei jõudnud seal valmis sellega. Koju tulles oli pereema juba õhtusöögi valmis teinud, mis oli minu jaoks Vau. Sõime siis ning oligi juba aeg pesuks ja magama minekuks. Kinno see teisipäev ei läinud, sest pole tahtmist Harry Potterit või Transformereid vaadata. Jällegi enne kella 23 juba magasin.

Kolmapäev, 12. oktoober:
Appikene, need päevad lähevad niii kiiresti siin. Jube. Juba on kolmapäeva õhtu. Hommikul nagu ikka Archita kooli. Aartikaga läksime dermatoloogi juurde, kes tal need suured punnid näost eemaldas. Siis viskasin tema kooli ning endal veel pool tundi vaba aega, et ise kooli minna. Meie tänase tunni teema oli rahvusvahelisus klassiruumis - et kuidas inimesed erinevatest kultuuridest klassiruumi reeglitega harjunud on ning kuidas erinevates riikides klassiruumis üldse käitutakse. Päris huvitav oli jällegi ning sain natukene targemaks :) Pärast kooli jällegi Wal-Marti kuna jällegi oli natukene toidukraami vaja ning Aartikale ühte rohtu, mida arst hommikul soovitas. Koju tulles jällegi kirjutasin blogi natukene, sest nii kui hommikul msni sain hüppas sugulane Kristel turja, et miks ikka veel midagi ei ole ilmunud. Lubasin, et ennem magama ka ei lähe, kui uus postitus valmis on ja ega erilist soovi poole ööni üleval istuda pole ju :D Siis tegin plikade voodid ära ning käisin Archital bussi vastas. Käisime Michaelsis, ostsime talle mingeid kooli asju ning aitasin tal riidest kuumaaluseid teha. Siis oli juba aeg tennisesse minna ning nagu ikka, Archita sinna koju Aartika järgi. Tund aega istumist, kus ka enamuse ajast oma blogi siis kirjutasin :) Nüüd õhtusöök, isegi selle tegemise ajal kirjutan, ning siis ongi aeg voodisse minemiseks. Loodame, et saab väiksema varakult magama, saan ise ka põhku pugeda :)

Oeh... siin ta siis nüüd lõpuks ongi. Jälle pikk, aga mõnele nii meeldibki :)
Paid!

Siilitydruk

No comments:

Post a Comment