Tuesday, March 8, 2011

Nii sama ja vastlapäev..

Laupäeval palusid vanemad mind tüdrukud klaveritundi viia kuna ise olid oma tegemistega hõivatud. Nii ma siis pärast poole päevast magamist läksin nendega, pärast tundi käisime vajalikku toidukraami ostmas ning siis läksime sööma kiirtoidukohta "Arby". Mingit erilist muljet ei avaldanud, aga kõige hullem ka ei olnud. Seal lasti 70-80ndate muusikat ja siis kui ma koguaeg tantsuliigutusi tegin, siis tüdrukud olid naerukrampides ja ütlesid, et nad ei tunne mind :D Jep.. meil oli lõbus. Kuna koju ei tahtnud veel minna suundusime edasi poodi, kus müüakse kõike - kahjuks ei saanud me poe uksestki sisse astuda, kui pereema helistas ja meeldetuletada, et Aartika peab sünnipäevale minema. Helistasin sünnipäevalapse emale ja küsisin, mis kell pidu hakkab - 6.00, shame on us - helistamise hetkel oli kell 6.15. Vabandasin siis kuidagi välja ja mainisin, et ta peaks ennem 7 jõudma. Nii siis ikkagi kiirustasime poodi, ostsime kingituse, kiirustasime koju, pakkisime kingi ning panime Aartika asjad kokku, kuna ta jäi sinna ööseks, siis viisin ta kohale ja koju tagasi rahulikku õhtut nautima. Vaatasin "Ühikarottide" uue hooaja esimest osa ja sain ikka päris hea kõhutäie naerda :D Hea hea hea oli(Y).
Pühapäeval vedelesin niisama kodus ning õhtul läksin kinno. The Tourist - superhea film. Kes ei ole näinud, siis soovitan soojalt. Panen ka treileri teile siia, et natuke aimu saada, mis filmiga tegemist on:

Kinos olles märkasin midagi veidrat: kui filmis esines naljakas koht, siis rahvas hakkas plaksutama nagu nad oleksid teatris. Sellist asja ma Eestis märganud ei ole. Huvitav elamus.
Esmaspäev algas jällegi rutiinse koolinädalana. Kogu päeva ainuke mainimist vääriv punkt on see, et ma osalesin oma elu esimesel lastevanemate koosolekul. Küll mitte kui ametlik lapsevanem, aga kuna päris vanemad ei saanud minna, siis saadeti mind kui laste hooldajat. Lugu on järgmine:
Siin on koolisüsteem teistsugune - nii öelda algklassid lõppevad 5nda klassiga ning 6ndasse minnakse juba uude kooli, kui põhikooli õpilasena. Lasteaed kuni 6s klass on üks kool, 6-8 on teine kool ning 9-12 on kolmas ehk keskkool. Seega on siin 5nda lõpetamine sama suur kui meil näiteks 9nda. Aartika lõpetab meil see kevad 5nda klassi ning kool organiseeris kõigile viiendikele 3 päevase väljasõidu, mis leiab aset 30. märts kuni 1. aprill. Sellega seoses korraldati lastevanemate koosolek, mis jäi eelmine esmaspäev tornaadohoiatuse tõttu ära ning kus jagati infot, milliseks reis kujuneb ning mida lapsed peaksid kaasa pakkima. Põhimõtteliselt tund aega igavat juttu ja lastevanemate rumalaid küsimusi. Tõesti - siinsed lapsevanemad tundusid mulle ikka väga rumalad. Kui oli aeg küsimusi esitada, siis kerkisid esile sellised probleemid: kas nende lapsed saavad ikka oma sõpradega ühes toas ööbida? Kas nende laps võib kaasa võtta pisi-pisikese taskulambi, kui ööseks tuled ära kustutatakse? Mis neile seal süüa pakutakse? Millised WC-d välja näevad? Kas motelli toad on ikka puhtad ja korras? Jne. Jumala eest - laske lastel minna ja lõbutseda, kes neist hoolib seal söömisest ja magamisest, kui neil on vabadus oma sõpradega lõbusalt aega veeta.
Täna oli siis rahvusvaheline naistepäev ning eestlastele vastlapäev. Kuna meil siin lund ei ole, siis liugu lasta me ei saanud. Küll aga andis Brey mulle ülihea idee, kuidas ilma lumeta see päev lõbusaks teha. Aitäh sulle, You made our day! :)
Ja idee oli selline:

Vastlaliug (klikka)

Õhtusöögiks ei olnud meil küll hernesupp, aga selle asemel nautisime kana-nuudlisuppi.
Hiljem kiirustasime kunstitundi ning pärast seda oligi päev õhtusse veerenud :)
Kõik juba  magavad, et vapralt homsele päevale vastu astuda.

Ja nii teen mindagi.
Head ööd või siis head tööd :)

Siilitydruk

No comments:

Post a Comment