Monday, September 12, 2011

12.09.2011

Üritan nüüd siis tubli olla ja teid hakata tihedamini oma päevadega kursis hoidma. Selleks sobilikuks aja leian esmaspäeviti ja kolmapäeviti tennises, teisipäeviti kunstis ning neljapäeviti Archita võimlemises - kirjutan enamuse osa valmis ning siis enne magama minekut kiirelt midagi juurde, kui toimus õhtu jooksul midagi märkimisväärset. Eelmine postitus sai liiga pikk ning au teile, kes läbi lugesite.
Tänane hommik algas siis mõlema tüdrukuga natukene probleemselt kuna nad läksid liiga hilja magama. Raskus seisnes siis selles, et kumbki ei tahtnud kontaktivõimeliseks hakata - ehk kui ma läksin ja ütlesin, et nüüd on aeg üles ärgata, siis pidin vähemalt kolm korda raputama, häält tõstma ning teki pealt ära tõmbama ennem kui vastuse osaliseks sain. Õnneks kui oli aeg voodist välja tulla, nii 10-15min hiljem, siis läks asi kergemaks. Mõlemad said küll hiljem toast välja ning Architaga pidime natukene isegi jooksma, et bussi peale jõuda ning Aartika ilmselgelt jõudis ka, sest koju tagasi ta ei tulnud.
Rääkisin siis natukene Monikaga juttu ning sättisin end kooliks valmis. Nagu ikka 10.30 algas klass. Täna siis rääkisime Tasaday'st , mis on Filipiinidel asuv väljamõeldud hõim. Nimelt üks Filipiini antropoloog avastas sügaval metsas elavad inimesed, kellest ta tegi nö kiviajainimesed, sundides neid elama koobastes, käima ringi alasti, kasutama kivist tööriistu ning sööma ainult toitu, mida nad metsast või jõest kätte saavad. Need inimesed olid kõige sellega nõus, sest neile lubati paremaid elamistingimusi ja rikkust - siiski sai see mees kogu au ja raha endale ning põgenes Costa Ricale elama, jättes need inimesed niisama sinna metsa. Huvitav loeng oli - hoolimata keerulistest sõnadest, mida pean kodus tõlkima. Esimest korda saime ka natukene kodutööd. Järgmiseks esmaspäevaks on suurem projekt teha, uurides rahvusvahelistelt õpilastelt, kuidas nende õpingud on muutnud nende kultuuri ja keele arusaamu ja igast värke särke. See läheb siis kirja kui meie esimene vahetest, mis annab 1/3 lõpuhindest. Nimelt meil lõpueksamit pole, vaid sellised pisemad tööd, mis annavadki siis hinde kokku. Tund möödus üllatavalt kiiresti - arvatavasti selle pärast, et kell oli seinal seisma jäänud ja ma ei saanud koguaeg vaadata palju lõpuni on, sest mobiiltelefonid on ju keelatud.
Koju tagasi tulles korrastasin tüdrukute toad ära ning sõin lõunat. Tegin puuvilja salatit, nii hea oli :) Ülejäänud aeg lihtsalt kuidagi kadus teadmatusse - täitsa jube. Pooleteise tunni jooksul jõuaks nii palju teha, aga ei midagi. Lihtsalt lasin selle aja raisku. Siis aga oli aeg nooremale tüdrukule bussi vastu minna, talle snäkikauss teha ning kodutööd tegema saata. Ise koristasin samal ajal natukene kööki, sest eilsest olid vanemad sellise segadusse sinna jätnud, kuna nad liiga laisad, et õhtul hilja veel korrastama hakata. Hiljem kontrollisin Archita matemaatika kodutöö üle ning üllatusin, kui palju võib üks kolmanda klassiõpilane teha lihtsalt liites näiteks 45+16. Lasin tal kõik uuesti üle käia ning vead ära parandada. Siis ka sai natukene vaba aega - loomulikult möödus see telekat vaadates. Varsti tuli Aartika, tegin talle võileiba ning siis oligi aeg riided vahetada ja tennisesse tulla. Muidugi tekkis riiete vahetusega ka probleem, sest Archita ei saanud aru, miks ta ei või teksapükstega mängima tulla ja kui ma üritan talle selgitada, et need ei ole spordiriided ning ta peab dressid selga panema, siis sain vastuseks, et aga tal oli täna kehaline kasvatus ning seal küll sai nendega olla. No ma hakkan seda koolisüsteemi siin juba vihkama - rohkem rikuvad lapsi kui aitavad neid. Lõpuks pidin pereisa abi paluma, sest no üldse ei kuulanud mind. Ta on vähese une tõttu ikka hullult tujukas täna. Loodan, et kodus saab korralikult pesemas käidud, söödud ning varakult magama, et homme meil probleeme poleks. Nüüd siis istungi siin tennises ja löön aega surnuks. Aknast välja vaadetes näen jalgpallistaadionit ka. No ma pean sellest pilti tegema, siis näete, millisel väljakul siin kohalikud mees-/naiskonnad harjutavad/mängivad. Tabivere staadion on selle kõrval võimas areena :D
Pärast tennist hüppasime siis läbi ühest poest nimega "Michaels" - seal müüakse igast pudi-padi. Aartika vajas kooli jaoks mingit rohelist paela. Siis tulime koju ning õhtusöögiga mul jälle vedas.. pereema tõi mingit hiinakat jälle, siis sõime seda kõik. Archita käis pesus, samal ajal viisin mina prügi välja ning nüüd ootan kuni ta magama jääks, et saaks ise ka unedemaale kolida. Väsimus on peal natukene.
Homse ees tunnen ärevust, kuna lähen uuesti trenni - teist asja proovima :) Lihased ikka annavad tunda, aga elan üle - tugev eesti naine ja kõik, mis ei tapa teeb tugevaks!

Teile aga ilusat teisipäeva, üks samm lähemal jälle nädalavahetusele! :)

Siilitydruk

No comments:

Post a Comment