Friday, January 20, 2012

2012 Vol 2

Teisipäeval ärkasime siis varakult üles, sõime hommikust ning sättisime jällegi minekut. Kuna väljas oli külm-külm-külm, siis panime paksult paksult riidesse ning otsustasime minna kohta, kus enamus tegevusi toimub siseruumides ehk siis meie valik langes Disneyworld Hollywood Studios peale.
Ja nagu hommikul ikka enne teemaparki sisenemist - kotikontroll, pileti ettenäitamine ning sõrmejälje andmine.
Edasi läksime meie päeva esimese sõidu peale - "Rock 'n' Roller Coaster". See on superkiire sõit, kus lendad läbi Hollywoodi, taustaks mängimas Aerosmith'i erinevad hittlood. Mis kõige lahedam selle atraktsiooni juures on, et alguses toimub kiirendus 2,8 sekundi jooksul 0st kuni 60ne miilini tunnis (ehk siis 0-96,5km/h):
Selline ülilahe sõit oli ning õnneks sain ma seda 2 korda teha kuna Archita ei tahtnud sõita, siis alguses jäi pereema temaga kõrvale ning hiljem Aartika. Seal on ka need pildistamismasinad kuskil salaja sees ning siis sain kiire pildi, kui ma pereemaga just sõitmas olin:

Tahtsin minna seda atraktsiooni ka tegema, aga kuna keegi teine pereliikmetest ei tahtnud ning hiljem oli juba ootamisjärjekord metsikult pikk, siis pidin kahjuks vahele jätma, aga tundus ülihuvitav. Pm inimesed nagu istuvad liftis ja siis see lift lendab täie hooga alla, mingi hetk jääb seisma ning siis tõmbab jälle üles tagasi ja niimoodi jõnksutab neid seal mõnusalt.











Edasi läksime Suurele filmisõidule. Sõitsime pisikese rongiga läbi erinevate ruumide, kus olid kajastatud Hollywoodi suurfilmid alates 1930ndatest. Teemadena jooksid läbi "Tulnukas", "Casablanca", "Fantaasia", "Mary Poppins", "Indiana Jones kadunud laeka jälil", "Vihmas lauldes", "Tarzan", "Populaarsed vaenlased" ja "Võlur Oz":


 Singin' in the rain
 Mary Poppins
 Indiana Jones

Võlur Oz
















Vahepeal kohtasime ka Sulley't ja Mike filmist "Kollide kompanii"

 
Edasi liikusime Muppetshowd vaatama. Minu jaoks see nii huvitav ei olnud, aga pereema oli vaimustuses. Lihtsalt üks 3D muusikal.. mulle need Mupetid juba Eestis eriti ei meeldinud, kui ETV pealt näitas.








Tänapäeva Disney multikast "Jake ja Eikunagimaa piraadid" tuntud Jake jäi ka meie teele ette :)










Edasi läksime minu päeva lemmikatraktsiooni juurde. Tuled, mootorid, tegevus!
Show, kus paljastatakse filmitrikkide tagamaid. Autodena kasutati ümbertuunitud Opel autosid, 150 hobusejõuga mootorid ning 4 edasi- ja 4 tagasikäiguga, kaaluvad pool sellest massist, mis originaalina tehasest välja antakse. Alguses tulid autod lihtsalt väikese showga lavale, et end näidata:
Algusshow (klikka)

Vesteldakse põhiautojuhiga.. 
... punase auto dublikaat. Alguses mõtlesin, et need, kes autoga tagurpidi sõidavad peavad ikka superautojuhid olema.. tegelikult tuli välja, et autod on niimoodi ümber ehitatud, et rool ja pedaalid on mõlemas auto otsas ja siis saab niimoodi korralikult ja kiirelt sõita. 













Järgmisena toodi lavale kõigi lemmik ja multikast "Autod" tundus Lightning McQueen.
Näidati ka pisikest showd, kus ta ühele pahale autole tuule alla tegi:









Siis vahepeal näidati meile, kuidas tehakse nii, et autod iseseisvalt sõidavad. Toodi lavale üks auto ning suur mängupult.. nagu need lastel ikka puldiga autod on. Mina rumal jäingi uskuma, et ongi niimoodi üles ehitatud, sest tänapäeval midagi ju seda uusimat tehnoloogiat siin ei tea. Tegelikult on ehitatud rool ja pedaal autost välja ühele küljele ning siis filmitakse aint seda poolt, kus juhti näha ei ole.
Edasi demonstreeriti meile, kuidas filmitakse stseeni märulifilmist koos tulistamise ja päris tulega:

Ning lõpetuseks korraldati veel üks pisike võimas lõpushow:
Pärast seda tulid põhiautod lavale, et tormiline aplaus vastu võtta:

Sellest hiiglaslikust välistuudiost lahkudes õnnestus pildile saada ka koos Lightning McQueeni ja Materiga









Edasi käisime vaatamas 15 minutilist muusikali "Väike Merineitsi"










Pärast Merineitsi etendust jooksime aga järgmisele etendusele, milleks oli "Kaunitar ja koletis" - see oli aga 25 minutit pikk, siiski väga ilus, armas ja südamlik. Kahjuks seal pilte teha polnud lubatud ning samuti ka videosalvesist. 
Siis aga läksime enda järgmisi karaktereid püüdma ning autogramme/pilte paluma:
 Handy Manny
 Karupoeg Puhh
 Miki Hiir
Roheline armeemees
















Päeva viimaseks atraktsiooniks oli "Lelulugu" sõit. Ette anti 3D klaasid ning jällegi oli sul laserpüss selle pisikese sõiduki sees ning pidid muudkui tulistama igasuguseid märke, mis sulle tee peal ekraanile tulid. Lõpuks nägid ekraanilt, milline oli ühe kaariku suurim punktiskoor.
Oma päeva lõpetasime ainulaadse Miki Hiire lasershowga. Kuna väljas oli metsikult külm ning halb oli mingeid pilte või videosid saada, siis kahjuks peate leppima ainult selle ühe pildiga mis mul õnnestus saada. 







Siis aga kiirustasime jällegi hotelli. Kiirelt pesus ning magama ära, sest külm oli ikka veel kontides ning homme oli ees ootamas veel pikem päev.

2012 vol 3 lähipäevil...

Siilitydruk

No comments:

Post a Comment