Tuesday, January 17, 2012

2012 Vol 1

1. jaanuari hommikul hakkasime siis Orlandosse sõitma. 8 tundi sõitu, mille ma pm totaalselt maha magasin. Paar peatus tegime, siis sirutasin end ning jätkasin magamisega. Hotelli jõudes vahetasime kohe riided ning läksime tüdrukutega basseini. Vanemad läksid toitu ostma. Natukene üle tunni aja olime basseinis ja kuumas mullivannis, siis käisime pesus ning sättisime end õhtusöögiks valmis. Hotellis elasime sviidis, kus oli kaks magamistuba, kaks vannituba koos wc-ga, elutuba ja köök ühendatud:
 Minu ja tüdrukute duššinurk
 Köök - uksest sisse astudes
Köök ja elutuba
 Köök elutoa nurgast











Vanemate tuba









 Vanemate vannituba
Minu tuba. Tüdrukud magasid elutoas diivani peal.











Pärast õhtusööki keerasime ka suht kohe magama, sest pikk päev oli ees ootamas.

Esmaspäeva hommikul võtsime siis suuna Univesal Studios poole. Läbisime turvakontrolli, näitasime piletid, andsime sõrmejäljed ning suundusime oma tegevuste juurde. Plaanis oli kõik atraktsioonid läbi teha, siis etendused vaadata ning siis tegelasi jälitada.


Esimeseks atraktsiooniks oli meil "Muumia kättemaks"

Et see on siis roller coaster, mis põhineb filmil "Muumia". Sõidad selle atraktsiooniga ning igalt poolt hüppavad muumiad ja luukered välja, kes sind hirmutada üritavad ning muudkui korrutavad, et mine siit ära, kui sul veel võimalus on. Väga lahe ja kohati reaalne oli. Leidsin ka YouTubest kellegi üleslaetud video, kui huvitab ja aega on visake pilk peale:







Edasi suundusime Simpsonite sõidu juurde ja kes siis Simpsoneid ei tea:

Meile anti 3D prillid ning pandi ühte pisikesse kohta istuma (ma ei tea, kuidas seda kutsuma peab.. nagu mingi mitmekohalise auto tagaistmed või mingi imepisike vagun või noh teate küll, need millega lõbustusparkides atraktsioonidel sõidetakse). Ruum läks pimedaks ning tegevus hakkas pihta. See asjandus, milles me istusime liikus igate pidi ja väristas meid ja selline tunne oli nagu reaalselt oleks Simpsonitega seal ringi lennanud. Ka selle kohta on YouTubes video üleval. Sealt näete ise kui reaalne kõik tundub.. See oli üks mu lemmikumaid sõite:



Pärast Simpsoneid hüppasime läbi Mehed Mustas II stuudiost.. haha. Tegelikult oli see jällegi sõit, kus pead laserpüstoliga väljakargavaid tulnukaid tulistama ning selle eest punkte saad.. Punktide eest aga ei anta sulle midagi.
Edasi liikusime veeatraktsiooni juurede "Lõuad" - kus sõidad paadiga mingi pisikese tehisjärve/-jõe peal ja siis nagu haid ründavad teid ning paadi juht üritab teda maha lastes teid kaitsta:


Järgmisena tegime E.T filmist inspireeritud sõidu - jalgratastega tähtede poole. Youtubes on video ka üleval, aga kuna see kõik toimus pimedas, siis midagi sealt aru ei saa.
Edasi läksime "Twister" stuudiosse, mis kujutas endast reaalset näidet, mis toimub tornaado keskmes - lehm pandi lendama, auto liikus mitu meetrit edasi, puud ja suures sildid murdusid, elekter sähvis ning selle tulemusena sai bensiinijaamast ka tuli alguse. Seal lihtsalt seisime katuse all ning vaatasime. Natuke jube oli, aga minu jaoks mitte nii reaalne, et oleks selle õige tunde siiski sisse saanud... PS! Loodan, et kunagi ei pea tundma kah!
Pärast seda suundusime Disaster väikesele sõidule, kus tekitati reaalselt tunne, et nüüd lendavad autot, puud, asjad kõik sinu peale ning lisaks tuleb veel vesi, mis sind enda alla matta tahab.
Edasi käisime vaatamas Terminaator 2 3D lühifilmi, kus on hästi kokku sobitatud filmimaailm reaalse maailmaga. Vahepeal tulid karakterid filmist lavapeale - isegi Arnoldile oli duplikaat leitus, kes nii reaalne tundus - kuigi ta näoga otseselt rahva poole kunagi ei olnud.
Järgmisena viskasime pilgu peale showle, kus loomad olid näitlejateks. Seletati, kuidas loomi filmide jaoks välja õpetatakse ning kuidas ja millistest filmides neid kasutatud on:



 Linnud on treenitud lendama punktist A punkti B.
 Niimoodi filmitakse kindla linnu lendu.. taustaks lisatakse hiljem vajalik ümbruskond.
Koer, kes siin ees istub on tuntud filmise Men in Black II.










Järgmisena käisime pisikesel lavastusel, kus tutvustati kuidas õudusfilmides kasutatakse eriefekte.

Meie päeva viimaseks showks oli Shrek 4D. Lühifilm 3D klaasidega:
Lisaks sellele kohtusime paljude tuntud multifilmitegelastega:
Simpsonid
 Shaggy ja Scooby-Doo
Lorax
Käsna-Kalle Kantpüks











Õhtul käisime perega väljas söömas, hotelli jõudes kiirelt pesus ning unedemaale minek oligi käes, sest päev oli pikk ja väsitav, kuid see alles esimene..

2012 vol 2 tulekul...

Siilitydruk

No comments:

Post a Comment