Monday, December 26, 2011

Jõulud

Reedel oli siis lastel koolist esimene vaba päev. Hommikul saime ilusti kauem magada. Üles ärgates oli meil aga üllatus - noorem tüdruk haige, nohune ja köhane ja silmad märjad ja aevastas koguaeg. Vanemad olid ka mõlemad kodus, hakkasid siis talle ravimeid andma. Natukene lebotasime niisama ning siis läksin tüdrukutega parki jalutama natukeseks. Poole neljaks saime koju tagasi, kuna pereema oli süüa teinud ning pidin Architaga ujuma minema.. siiski jäi ta autos magama ning üles ajama ka ei hakanud. Sõime oma lõuna ära, edasi toimus jälle üks lebotamine.. hakkasime Aartikaga raamatut lugema ning siis ma jäin magama.. pea kaks tundi magasin. Läksime alla Wiid mängima - st tantsima siis. Pärast käisin kiirelt pesus, sättisin peo riided selga ning läksin Fabiano juurde. Lubasin talle natukene massaaži teha kuna ta on viimased nädalad nagu hull tööd teinud ja totaalselt kurnatud, lisaks saan endale natukene ka meelde tuletada, kuidas mis tegema peab. Ja klubisse ma ei jõudnudki kuna pärast seda olin ma suht väsinud ning me jäime juttu veel rääkima ja lõpuks oli kell liiga palju.

Laupäeva hommikupooliku vedelesin jälle niisama. Meie kella 12.30, Eesti kella 18.30 paiku helistasin isale. Skype kaudu hea odav helistada. Olid perega vanaema juures, sain kõigiga rääkida.. nii hea oli. Siiski esimene jõul ju perest eemal. Pärast helistasin veel Kätsile ja Rainerile, onu Viktorile, Kristelile ja Liale, Krissule ning Sikile.. nii naljakas oli, et keegi mind ära ei tundnud.. loodan nüüd rikkaks saada. Aga nii hea oli kõigi häält kuulda ja neile pisike üllatus valmistada. Pärast kõnesid, mis kõik kokku olid pea 2 tundi, suundusin vanemale tüdrukule jõulukinki ostma.. no ei oska midagi osta nii raske. Lõpuks langetasin otsuse oma kõige esimese mõtte kasuks - ehetevalmistamise komplekt. Nooremale tüdrukule ostsin pisikese kohvrikese, kus olid sees värvipliiatsid, pastellid, guaššvärvid ning erinevad pintslid ja joonistusbloki. Ta mul siin koguaeg joonistab printimispaberi ja salvrätikute peale. Hiljem käisin siis pesemas ning sättisin end valmis. Nimelt Fabiano kutsus mind endaga traditsioonilisele Brasiilia jõulupeole. Toimus see kellegi kodus ning palju rahvast ei olnud - nii viis abielupaari koos lastega. Alguses naised olid toas lastega niisama jõid, rääkisid, tantsisid - mehed aga grillisid väljas liha, jõid ja rääkisid. A peole läksime mingi veerand üheteistkümne paiku. Alguses olin meestega väljas, siis läksin tuppa - istusin Fabiano vennanaise ja ta pisikese tütrega.. vahepeal tuli ka Fabiano vend sisse, tema oli ka hästi jutukas. Üldse saan nendega hästi läbi :) Brasiillastel on aga kombeks jõuluõhtusöök süüa täpselt südaööl. Nende traditsiooniliseks toiduks on riis, oad, liha, maniokk ning loomulikult suuremates kogustes puuvilju. Ja nagu nad peo inimesed on, siis üks näide ka muusikast, mis õhtu jooksul kõlas (ainuke, mis mulle meelde jäi, sest see on hetkel üle terve maailma vist metsikult populaarne laul):
Pärast seda läksime Fabiano poole, kus Carlos oli peo korraldanud.. terve tavaline kamp oli kohal. Eriti kaua ma seal ei olnud kuna peavalu tahtis mind tappa ning hommikul tahtsin perega koos üles ärgata. Koju jõudsin mingi pärast poolt kolme öösel - viisin siis tasakesti tüdrukute kingitused kuuse alla ning keerasin magama ära.

Pühapäeval tuli Archita mind 10 paiku üles ajama, et hommikusöök on valmis. Sõime siis ilusti perega - pereema oli teinud muffineid, pannkooke, vahvleid ning ka erinevad puuviljad olid laual. Pärast hommikusööki oli aeg kingitused lahti teha. Sain perelt KindleFire - põhimõtteliselt nagu iPad - saan sellega netis käia ning üksiti ka e-raamatuid lugeda. Juba ongi 2 raamatut alla laetud :) Siis jällegi magasin paar tundi vahepeal, pärast mida sättisin välja. Tahtsime ühe sõbraga saksa restorani sööma minna, aga kuna see oli suletud, siis käisime niisama jõuluses Olympic pargis jalutamas kuuma kakaod juues. Kaua ma olla ei saanud kuna lubasin siinsele Eesti tüdrukule Kerlile lennujaama vastu minna, kuna kedagi teist tal ei olnud ja nii oleks hea võimalus ka teineteist lõpuks esimest korda näha. Nii siis läksingi, viisin ta koju - istusin natukene, rääkisime juttu ja siis tulin koju. Poole ühe paiku sain koju ning siis viskasin magama.

Esmaspäeval siis pereema lasi mul ilusti kella 10ni magada, tegi isegi hommikusöögi valmis. Sõime, koristasin köögi ära ja sain jälle laisklema tulla. Rääkisin vanemate, vanaema, venna, Viktori ja Teaga msnis natukene, siis läksin tüdrukutega filmi vaatama  - "Üksinda kodus" traditsiooniline ikka. Pärast seda pidid nad isatööd tegema, istusin köögis nendega ja üritasin uurida rohkem nende e-raamatute kohta. Samal ajal pereema tegi süüa.. siis sõime, koristasin köögi ning läksime Aartikaga raamatut lugema, mida tegime lõpuks pea 5 tundi. Siis käisid nad pesemas ning läksid üles pereemaga telekat vaatama. Mina tulin hakkasin blogi kirjutama ning nüüd just käisin panin noorema tüdruku magama. Sätingi ise ka kohe tuttu, sest homme uus tegus plaane täis päev juba eest ootamas.

Siilitydruk

No comments:

Post a Comment