Tuesday, February 7, 2012

2012 Vol 5

Viies päev - teema pargiks Maagiline Kuningriik - Diseyworldi kõige suurem park. Kõigepealt, et sinna parki saada, pead pisikese praamiga sõitma nii 10 minutit, kuna see asub eraldi saare peal. Saarele jõudes esimene asi, mida näed on suur loss - loss, mis on kõigile tuttav iga Diseny filmi algusest:


Meie aga liikusime oma päeva esimese sõidu juurde - "See on väike maailm". Kogu perele mõeldud sõit, kus erinevast rahvusest nukud laulavad "It's a small world" enda emakeeles. Ei olnud väga igav ja ei olnud ka väga huvitav, selline keskmine.. näidiseks panen teile siin mõned pildid, mis õnnestus klõpsata:
 "Tere tulemast õnnelikeimale kruiisile, mis on eales seilanud"
 Prantslased
 Iirlased
 Hollandlased



 Hawaii

Ma pole paljudes kindel, mis maalased nad on... :)

 Teiseks sõiduks oli meil "Lumivalgukese õudne seiklus". Lihtsalt pisikene sõit läbi tunnelite, kus kajastub kokkuvõtvalt kõigile tuntud muinasjutt.. iseenesest oli see väga armas.. näha kuidas on pildid maalitud ning eriefektid tehtud, et kõigile meeldejäävat elamust pakkuda :)

Kuna seal sai populaarsematele atraktsioonidele võtta nö Kiirpass, siis saime ühtede kiirpassidega kaasa ka teised - plaanis meil seda vaatama minna ei olnud, aga pole ju mõtet raisku ka lasta. Tegemist oli Miki maagilise showga.

12 minutit pikk 3D show, kus peaosades on Miki Hiir ja Donald. Donald otsustab laenata Miki võlurimütsi Maagia, mille abil läbi viia maagiline sümfoonia. Siiski ei lähe asjad ootuspäraselt ning ta lendab tuulekeerises läbi kõigi tuntuimate Disney multifilmide, mis läbi ajaloo inimestele tuntud on. Minul oli küll väga hea meel, et me seda vaatama läksime, sest see oli üks lõbusamaid ja armsamaid showsid.




Kuna "Mad Tea Party" (Hullumeelne Tee Pidu). Atraktsioon inspireerituna raamatust Alice Imedemaal. Seal istusime ühte suurde teetassi ning siis keerlesime kiirelt 5 minutit ringi.. mõnusa peapöörituse saime.. hihihi :)
Järgmisena hüppasime läbi Peter Pani Seiklustemaalt. Jällegi tavaline sõit läbi ruumide, mis jutustavad lühidalt filmi olemust. Loomulikult ei puudnud 3D efektid ja meeldejääv kujundus.

Järgmiseks läksime Kummituste majja. Et sinna saada läbisime kummitusliku surnuaia, mis oli dekoreeritud hauaplatsidega, mis on tuntud filmist "The Haunted Mansion". 



Majja sisenedes sattusime ruumi, kus kõigepealt hirmutati meid igasuguste juttudega ning üks hetk hakkas lagi järsku üles kerkima.. sealt tekitati küsimus, kas lagi tõesti läheb üles või on see ainult meie ettekujutlus. Natukese aja pärast viidi meid pisikesele sõidule läbi kummitustemaja, kus nägime iga nurga peal kõhedust tekitavaid asju: kummitused pidutsemas, läbi seinte lendlemas, üritavad hirmutada, igasugused luukered ja surnuaed, kõhedust tekitavad pildid seinte peal ning loomulikult ei puudunud ka hirmuäratav muusika! :)
Hästi lahe oli vaadata ja mõelda, kuidas on suudetud kõik nii reaalselt teha, sest tunne jäi täpselt nagu need kummitused eksisteerivad seal päriselt.
Pärast seda läksime tegime kaks sõitu: Big Thunder Mountain Railroad ja Splash Mountain. Esimene on nagu sõidaks läbi kullakaevanduse ühes pisikeses hästi vanaaegses linnas. Sõit oli kiire ja kurviline ning mägine :) Pärast seda läksime siis teise sõidu juurde:
Sõit iseenesest kulges rahulikult vee peal kord väljas valguse käes kord sees pimedas.. need pimedad hetked olid huvitavad, sest kunagi ei teadnud, mis langus või kurv sind nüüd ees ootab - siiski ainukeseks tõsiseks languseks jäi pildilt näha olev 16meetrine langus. Ja ega seal eriti märjaks ei saanud.. kõigest mõned üksikud piisad.
Meie päeva teekond viis meid kokku matkavalmis Donaldiga:
Pilt tehtud, autogramm võetud - valmis edasi ruttama.
Teekond peatus Karupoeg Puhhi seikluste juures. Rahulik sõit läbi Puhhi seikluste, millega enamus inimesed on tuttavad raamatust:




Pärast seda põrkasime täiesti juhuslikult kokku Tuhkatriinu haldjast ristiemaga:
Järgmise sõidu ees olin ma väga õhinas, sest tegemist oli ühe minu lemmikfilmi teemaga: "Kariibimere piraadid". Ja teate mis.. totaalne pettumus :/ Polnud üldse nii põnev või siis olin iseenda jaoks lootused üles löönud. Põhimõtteliselt sõitsime vaikselt paadiga läbi pisikese nö Hispaania linnakese, kus praadid rüüstavad ning Kapten Jack Sparrow end peidab. Ei olnud midagi põnevat kahjuks. Teist korda tagasi küll ei kutsunud nagu mõni teine atraktsioon:

Pärast seda suundusime ühte megaigavat lindude muusikalist showd vaatama. Topislinnud olid igale poole lae alla ja seinte äärde pandud ning tehtud nagu nad päriselt räägivad ja laulavad. Nõustusin seda vaatama minema kuna arvasin, et tegemist on elus lindudega, siiski pidin rahulikult ära kannatama.
Järgmiseks sättisime ennast rahulikult paika ning hakkasime veerandtunnist paraadi vaatama.
"Celebrate A Dream Come True Parade" (Unistuste täitumise tähistamise paraad):

 Donald and Pluto
 Pluto. Ja minu noorem tüdruk all nurgas :)
 Goofy
 Woody multifilmist "Lelulugu"
 Minnie ja Miki
 Pinoccio
 Tuhkatriinu printsi ja haldjast ristiemaga
Koletis

Järgmiseks võtsime ette Dšunglikruiisis - ja see oli täitsa huvitav. Hoolimata sellest, et loomad ja inimesed olid jällegi ainult kujukesed, oli kruiisijuht väga super lahe! Kruiisi eesmärgiks on näidata inimestele maailma eksootilisemaid jõgesid Aasias, Aafrikas ja Lõuna-Ameerikas. Kui kõik ainult kujud ei oleks, siis tekikski täpselt tunne, et seilaks kuskil eksootilises looduses - kõik need helid ja ümbruskond:




Edasi tegime väikese ekskursiooni Robinsonide majas. Nii lahe suuur suuur suur puumaja oli, ehitatud läbi kolme korruse.. isegi elaks hea meelega sellises suvisel ajal, kui hea soe on - nii mõnus rahulik:







Edasi läksime karude showd vaatama. Ärge öelge midagi, et karud ei oska laulda ja pilli lüüa - 17 minutit järjest selline pidu käis. Hahaha.. siiski jah.. tegemist oli jällegi topistega. 





Järgmiseks läksime Tomorrowland ehk Homse päeva maa. Selle pargi osa teemaks oli põhiliselt kosmos. Esimese atraktsioonina tegime ühe sõidu, mida kutsuti inimeseliigutajaks. Selle atraktsiooni eesmärgiks oli lihtsalt ülevalt näidata pargi osa ja selle atraktsioone. 10 minuti jooksul tegime pargile ringi peale ning saime teada, kus mis asub. 
Edasi läksime pisikestesse kosmoselaeva taolistesse sõidukitesse ning alustasime oma sõitu ümber päikesesüsteemi. Ise saime oma raketti juhtida vastavalt oma soovile üles ja alla. See oli selline mõnus sõit. 
Pereema võttis endaga raamatu kaasa, et kui järjekorras seisame siis on aega lugeda.. seekord unustas ta aga oma raamatu kosmoselaeva ning pidi sinna ootama jääma, et tagasi saada, sest tegemist oli raamatukogu raamatuga, niikaua kui tema seal ootas läksime meie kiirsõidu rajale. Kõva häälega kuulutati koguaeg üle terve pargi, et enneolematud kiirused - tule ja pane end proovile. No andke andeks, aga igavamat atraktsiooni pole mina veel näinud. Esiteks igal rajal on oma üks kindel teekond, mis tähendab, et nendest rajapiiretest sa välja sõita ei saa, kellestki mööduda pole võimalik, kart ei allu üldse roolipööretele ega pedaalidele ning niimoodi kulged seal meeter minutis. Ainult üks tervise rikkumine oli, sest need heitgaasid, mis me sissehingasime oli kohutav.. vaesed inimesed, kes seal töötama peavad. 
Viimaseks atraktsiooniks oli meil "Space Mountain" (Kosmosemägi). See oli väga vinge ja kiire sõit äkiliste pöörete tõusude ja langustega ning kuna kõik toimus pimeduses, siis ega ikka ei näinud küll, mis edasi saab... nii lahe lahe lahe oli. 
Pärast seda läksime Elekrtilist Paraadi vaatama. Kuna väljas oli juba pime, siis kogu paraad oli üles ehitatud erinevatel elektripirnidel:
(klõpsa, et tervet 16minutilist paraadi näha)

Selle pargi üheks põhi "peab nägema" asjaks on ilutulestik, mis lastakse õhku iga õhtu kell 9 lossi kohal. Pärast paraadi läksime õhtust sööma ning aega parajaks tegema, et ilutulestikku näha - siiski olime kõik juba suht väsinud ning otsustasime, et sõidame praamiga parkimisplatsile ning vaatame sealt. Et kutsume pereisa järgi ja siis saame kohe autosse hüpata ning hotelli magama minna. Mõeldud tehtud:
(Grande Finale on siiski puudu, sest mingi hetk ma mõtlesin, et nad lõpetasid ära ning kui kaamera välja lülitasin, siis paar sekundit hiljem siiski jätkus, aga põhiosa on siin ning ettekujutlus sellest hea :) )

See oli meie kõige pikem päev ning mõned asjad jäid siiski tegemata/nägemata. Pead norgu ei lasknud, sest vanemad andsid meile tüdrukutega võimaluse pühapäeval sinna tagasi minna :)
Hotelli naastes aga olime kõik nii väsinud, et käisime mingi elukiirelt pesus ja kohe kerra ära.

Siilitydruk

No comments:

Post a Comment